Ga onnodig geluid tegen met unieke kunst.

 

Wanddecoratie met een extra effect.

Combineer unieke beelden met onze functionele akoestische panelen en
ga ongewenste geluiden tegen in elke ruimte en kamer. 

 

 

Onze akoestische prints absorberen het geluid en 
met verschillende afmetingen verbeteren we de akoestiek in elke ruimte. 

Onze akoestische prints zijn gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken, zo dragen we ook bij dit materiaal optimaal bij aan een duurzame productie van onze wanddecoratie. Bij onze akoestische prints worden de stoffen panelen verlijmd met een akoestisch materiaal wat voor bijna 90% bestaat uit de katoenvezels van gerecyclede spijkerbroeken. Deze vezels zijn niet alleen duurzamer, ze absorberen het geluid nog beter dan de meeste andere vezels.

 

Bereken eenvoudig zelf of je voldoende hebt aan de basic of toch voor de pro versie dient te gaan. 

Bij akoestische panelen dient een kamer van een bepaalde oppervlakte, ook een minimum hoeveelheid akoestische panelen te bevatten voor deze echt impact kan maken.

De stelregel die je hierbij kunt hanteren is: gebruik ongeveer 20% van de vloeroppervlakte als oppervlakte aan akoestische panelen. Dit is echter wel afhankelijk van de hoeveelheid andere meubels en overige elementen die aanwezig zijn in een ruimte. Hiervoor geldt des te meer zachte materialen, des te beter het geluid wordt gedempt.

Lees hier meer over het verschil tussen de basic en pro versie. 

 

Een doel, twee kleuren.

Onze akoestische prints zijn verkrijgbaar met een wit of zwart metalen frame.

 

Akoestische prints met foto's en andere beeldende kunst

Akoestische wanddecoratie is een prachtige manier om uw interieur te verfraaien en tegelijkertijd de akoestiek in uw ruimte te verbeteren. Met akoestische wanddecoratie kunt u geluidsreflecties en echo's verminderen, wat zorgt voor een betere spraakverstaanbaarheid en een comfortabelere ruimte om in te werken of te ontspannen.

 

Verschillende akoestische prints met elk een eigen a-waarde

Bij Picfee bieden we akoestische wanddecoratie met a-waarden van 0,65 en 0,9. De a-waarde geeft de absorptie van geluidsgolven weer, waarbij hogere waarden betekenen dat meer geluid wordt geabsorbeerd. Onze akoestische wanddecoratie is gemaakt van duurzame materialen en biedt zowel functionele als esthetische voordelen.


Waar akoestische schilderijen het best tot hun recht komen. 

Onze akoestische wanddecoratie kan worden gebruikt in diverse omgevingen, zoals kantoren, restaurants, conferentieruimtes, theaters, bibliotheken, wachtkamers, maar ook de woonkamer, studeerkamer, het kantoor voor thuis en de hal zijn geschikte plekken voor akoestische wanddecoratie. Naast de functionele voordelen biedt akoestische wanddecoratie ook een esthetisch voordeel. Het kan bijdragen aan de uitstraling en sfeer van uw ruimte en het kan gebruikt worden als statement piece of als een subtiel element in uw interieur.

De akoestische wanddecoratie van Picfee is verkrijgbaar in verschillende afmetingen, kleuren en designs, zodat u altijd iets kunt vinden dat past bij uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Onze akoestische wanddecoratie is eenvoudig te installeren en te onderhouden, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is om de akoestiek in uw ruimte te verbeteren.

 

Meest gestelde vragen en antwoorden over akoestische wanddecoratie

Waarom is akoestische wanddecoratie belangrijk?

Akoestische wanddecoratie is belangrijk omdat het de akoestiek in uw ruimte verbetert. Het vermindert geluidsreflecties en echo's, waardoor de spraakverstaanbaarheid verbetert en de ruimte comfortabeler wordt om in te werken of te ontspannen.

Wat is de a-waarde van akoestische wanddecoratie en waarom is dit belangrijk?

De a-waarde geeft de absorptie van geluidsgolven weer, waarbij hogere waarden betekenen dat meer geluid wordt geabsorbeerd. Dit is belangrijk omdat het helpt om de akoestiek in uw ruimte te verbeteren.

Wat is het verschil tussen akoestische wanddecoratie met een a-waarde van 0,65 en 0,9?

Akoestische wanddecoratie met een a-waarde van 0,9 absorbeert meer geluid dan wanddecoratie met een a-waarde van 0,65. Hierdoor is wanddecoratie met een hogere a-waarde geschikt voor ruimtes waar meer geluid wordt geproduceerd, zoals conferentieruimtes of restaurants.

Wat zijn de voordelen van akoestische wanddecoratie ten opzichte van traditionele wanddecoratie?

Akoestische wanddecoratie biedt enkele belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele wanddecoratie. Het grootste voordeel is dat het de akoestiek van een ruimte verbetert. In moderne kantoren en openbare gebouwen kan geluidsoverlast een groot probleem zijn. Akoestische wanddecoratie kan helpen om het geluidsniveau in een ruimte te verminderen en de spraakverstaanbaarheid te verbeteren. Dit maakt het prettiger om te werken of te verblijven in de ruimte.

Een ander voordeel van akoestische wanddecoratie is dat het een duurzame oplossing is. Traditionele wanddecoratie kan na verloop van tijd verslijten en moet vervangen worden. Akoestische wanddecoratie daarentegen behoudt zijn functionaliteit en uitstraling gedurende een lange periode, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is op de lange termijn.

 

Akoestische prints dragen bij aan een verbeterde luchtkwaliteit

Tot slot kan akoestische wanddecoratie ook bijdragen aan een verbeterde luchtkwaliteit. Traditionele wanddecoratie kan stof en allergenen vasthouden, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Akoestische wanddecoratie heeft doorgaans een glad oppervlak en kan gemakkelijker schoongemaakt worden, waardoor het een gezondere optie is voor binnenruimtes.

Met deze voordelen in gedachten is het duidelijk waarom steeds meer bedrijven en particulieren ervoor kiezen om akoestische wanddecoratie toe te passen in hun ruimtes.

  • Copyright 2023 © Picfee. All rights reserved.
  • |
  • Privacy