Creëer een onvervalste museum look 

met Hahnemühle fine art fotopapier

 

Hahnemühle maakt dat verschil.

Galerie kwaliteit fotopapier met elk hen eigen structuur. 

 

 

“Elke print op Hahnemühle papier maakt indruk”

Hahnemühle staat bekend als hét materiaal onder fotografen en kunstenaars. De print wordt gemaakt door een digitale 12-kleurendruk op fine-art papier, dit levert op elke print de meest realistische details. 

 

De beste kwaliteit, verkrijgbaar in twee smaken

 • Ga voor de Hahnemühle Baryta wanneer je op zoek bent naar
  fine art fotopapier met een glanzende afwerking 

 • Ga voor de Hahnemühle German Etching, wanneer je op zoek bent naar
  fine art fotopapier met matte afwerking
  .

 • Om het nog makkelijker te maken voorzien we ons Hahnemühle fine art fotopapier altijd
  van een stevige verpakking. 

 

Het allerbeste fine art fotopapier op een moderne manier aan de muur?

Bekijk dan onze fine art op dibond wanddecoratie materialen en combineer het beste fotopapier met een modern strakke print. 

Bekijk hier ons fine art fotopapier op dibond

Fine art fotopapier van Hahnemühle

Fine art fotopapier van Hahnemühle is een van de meest populaire materialen voor wanddecoratie. Dit papier is van hoge kwaliteit en biedt een prachtige reproductie van kleuren en details. Hahnemühle is een toonaangevend merk in de papierindustrie en produceert papier van museumkwaliteit voor fotografie en kunst.


Wat zijn de verschillen tussen Hahnemühle fine art soorten fotopapier?

Hahnemühle Baryta fine art fotopapier

Er zijn verschillende soorten fine art fotopapier van Hahnemühle beschikbaar, waaronder de baryta en german etching. De baryta is een glad papier met een hoge glans en wordt vaak gebruikt voor kleurenfoto's en zwart-witportretten. Het papier heeft een lichtgevoelige laag die zorgt voor een levendige kleurweergave en scherpe details.


Hahnemühle German Etching fine art fotopapier

Het german etching papier heeft daarentegen een matte afwerking en is een populair papier voor afdrukken van kunstwerken. Het heeft een zwaar gewicht en een unieke textuur die het uiterlijk van een origineel schilderij nabootst. Het papier is zeer geschikt voor reproducties van aquarellen, tekeningen en andere kunstvormen.

Fine art fotopapier van Hahnemühle is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Het papier is zuurvrij en pH-neutraal, waardoor het niet vergeelt of verkleurt na verloop van tijd. Bovendien biedt het papier een hoge resolutie en scherpe details, waardoor het zeer geschikt is voor afdrukken van hoge kwaliteit.Meest gestelde vragen en antwoorden over Fine art fotopapier van Hahnemühle voor wanddecoratie


1. Wat is het verschil tussen baryta en german etching fine art fotopapier van Hahnemühle?

Het belangrijkste verschil tussen baryta en german etching papier van Hahnemühle is de afwerking. Baryta papier heeft een glanzende afwerking, terwijl german etching papier een matte afwerking heeft. Baryta papier wordt vaak gebruikt voor kleurenfoto's en zwart-witportretten vanwege de levendige kleurweergave en scherpe details, terwijl german etching papier populair is voor reproducties van kunstwerken vanwege de unieke textuur die het uiterlijk van een origineel schilderij nabootst.

 

2. Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn fine art fotopapier van Hahnemühle niet verkleurt?

Fine art fotopapier van Hahnemühle is van museumkwaliteit en is zuurvrij en pH-neutraal, waardoor het niet snel verkleurt. Het is echter belangrijk om het papier niet bloot te stellen aan direct zonlicht of vocht, omdat dit kan leiden tot verkleuring en vervaging van de afdruk.

 

3. Kan ik mijn fine art fotopapier van Hahnemühle schoonmaken?

Absoluut, het is mogelijk om uw fine art fotopapier van Hahnemühle schoon te maken, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn om de afdruk niet te beschadigen. Hier zijn een paar tips om uw fine art fotopapier schoon te maken:

Gebruik een zachte, pluisvrije doek: Gebruik een zachte doek om uw afdruk schoon te maken en vermijd papieren handdoeken of gewone doeken die krassen kunnen veroorzaken.

Gebruik een speciale fotoreiniger: Er zijn verschillende fotoreinigers op de markt die speciaal zijn ontworpen voor het schoonmaken van afdrukken. Gebruik een fotoreiniger die geschikt is voor uw specifieke type fotopapier en volg de instructies op de verpakking.

Vermijd direct contact: Raak de afdruk zo min mogelijk aan en vermijd direct contact met uw vingers of handen.

Bewaar de afdruk op de juiste manier: Zorg ervoor dat u uw afdruk op de juiste manier bewaart om vuil en stof te vermijden. Plaats uw afdruk bijvoorbeeld in een frame of bewaar deze in een beschermende hoes.

Vermijd water en chemicaliën: Vermijd het gebruik van water, chemicaliën of andere reinigingsmiddelen die schade kunnen veroorzaken aan uw afdruk.

Als u twijfelt over hoe u uw fine art fotopapier het beste kunt schoonmaken, neem dan contact op met een professional die u kan adviseren over de juiste reinigingsmethoden voor uw specifieke afdruk.

 

4. Wat zijn de meest populaire maten voor wanddecoratie met fine art fotopapier van Hahnemühle?

De meest populaire maten voor wanddecoratie met fine art fotopapier van Hahnemühle zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte waar u uw kunstwerk wilt ophangen. Enkele van de meest voorkomende maten zijn:

 

30x40cm, 50x70cm, 60x90cm, 70x100cm, 100x150cm

U kunt ook overwegen om een op maat gemaakte grootte te bestellen, afhankelijk van uw specifieke behoeften en de afbeelding die u wilt afdrukken.

 

Ongeacht de grootte die u kiest, is het belangrijk om de verhoudingen van uw afbeelding in gedachten te houden en ervoor te zorgen dat deze goed past bij de ruimte waar u deze wilt ophangen. Overleg met een professional of met ons als u hulp nodig heeft bij het kiezen van de juiste maat voor uw fine art fotopapier wanddecoratie.

 

Het verschil tussen Hahnemühle Baryta fine art fotopapier & Hahnemühle German Etching fine art fotopapier

Hahnemühle Baryta en Hahnemühle German Etching zijn beide fine art fotopapiersoorten van hoge kwaliteit, maar ze verschillen in bepaalde eigenschappen en toepassingen.

Hahnemühle Baryta is een glanzend fotopapier dat is gecoat met bariumsulfaat, wat zorgt voor een hoogglanzend oppervlak en diepe zwarttinten. Dit maakt het papier geschikt voor het afdrukken van foto's met veel contrast en diepe zwarttinten, zoals zwart-witfoto's en architectuurfotografie. Baryta heeft ook een lange levensduur en is bestand tegen verkleuring en vlekken.

Hahnemühle German Etching daarentegen is een mat fotopapier dat is gemaakt van 100% alpha-celulose. Het heeft een fijne oppervlaktestructuur en biedt een uitstekende kleurweergave en scherpte. Het papier heeft een hoge dichtheid en is daarom geschikt voor afdrukken met een hoog contrast en diepe kleuren, zoals landschapsfoto's en kunstwerken. Het is ook bestand tegen verkleuring en heeft een lange levensduur.

Als het gaat om het kiezen tussen Hahnemühle Baryta en Hahnemühle German Etching, is het belangrijk om te overwegen welke eigenschappen het beste passen bij het type foto dat je wilt afdrukken. Als je op zoek bent naar een hoogglanzende afwerking met diepe zwarttinten, is Baryta wellicht de betere keuze. Als je echter een mat oppervlak prefereert en scherpte en kleurweergave belangrijker vindt dan glans, is German Etching wellicht de juiste keuze.

 

 • Copyright 2023 © Picfee. All rights reserved.
 • |
 • Privacy